Wimbledon

Wimbledon on kaikista vanhin tennisturnaus maailmassa, ja laajalti sitä pidetään arvostetuimpana. Se on järjestetty All England Clubilla Lontoossa vuodesta 1877 lähtien. Se on yksi neljästä huippusuositusta Grand Slam-turnauksesta. Wimbledon on ainoa suuri osakilpailu jota pelataan yhä nurmikentällä, pelin alkuperäisellä pinnalla, joka antoi pelille sen alkuperäisen nimenkin, “nurmikko tennis”. 

Turnaus kestää kaksi viikkoa, ja se järjestetään kesäkuun lopusta heinäkuun alkuun, ja se kulminoituu naisten ja miesten kaksin pelin finaaleihin, jotka järjestetäänkin peräkkäisinä lauantaina ja sunnuntaina. Viisi pääkilpailua, junior-kilpailua ja kutsukisaa järjestetään joka vuosi. Wimbledonin perinteisiin kuuluu tiukka pukeutumiskoodi kilpailijoille, katsojille mansikoita sekä kermavaahtoa, sekä kuninkaallista suojelua. Kaiken kaikkiaan huippuhieno tapahtuma niin faneille kuin, muillekin.

Huippukisoissa on tietysti myös huipputason pelaajia. Tällä hetkellä Betsafen mukaan Novak Djokovicilla on matalimmat kertoimet Wimbledoniin 2015. Novak Djokovic on serbialainen tenniksen ammattipelaaja, joka on tämän hetkisten tietojen mukaan rankattu maailman parhaaksi pelaajaksi ATP:n mukaan. Häntä pidetään myös yhtenä parhaista pelaajista kautta aikojen, ja kun hänen pelisuoritustaan katsoo, niin hän on se paras. Djokovic on voittanut seitsemän Grand Slamia kaksinpelissä ja on pitänyt ykkössijaa ATP:n listalla yhteensä 121 viikkoa. Kun Djokovic voitti kolme Grand Slamia vuonna 2011, hänestä tuli kuudes miespelaaja kuka on koskaan voittanut kisat kolmesti saman vuoden aikana. Hän on ensimmäinen serbialainen pelaaja, joka on voittanut useita kisoja ja rankattu ykkössijalle yli 100 viikoksi.

Toisena kisojen huippunimenä mainittakoon esimerkiksi Andrew “Andy” Murray. Hän on skotlantilainen tenniksen ammattilaispelaaja, talla hetkellä ATP:n listalla sijalla kuusi. Hänet valittiin brittien parhaaksi pelaajaksi vuonna 2006 ja on pitänyt ykkössijaa siitä lahtien. Hän saavutti ATP:n top-10 listan sijoituksen ensimmäistä kertaa vuonna 2007 huhtikuussa, ja oli uransa huipulla sijalla kaksi kuukauden verran elokuusta syyskuuhun vuonna 2009. Murray on voittanut Wimbledonin mestaruuden miesten kaksinpelissä vuonna 2013 ja tenniksen olympiakultaa vuonna 2012. Vuonna 2013, Murray oli kuudes mies tenniksen historiassa, joka on voittanut yli 30 miljoonaa dollaria palkintorahoja urallaan.