Tunnettuja tennispelaajia

Suosittu keskustelun aihe tennisharrastajien keskuudessa on, että kuka olikaan se paras miespelaaja kautta aikojen. Suurella mittakaavalla eräs amerikkalainen lehti teki kyselyn vuonna 1950, jonka mukaan Bill Tilden olisi se ykkönen. Vuosina 1920–1930 Tilden voitti kaksinpelin Wimbledonissa kolme kertaa sekä Amerikan mestaruuskisat seitsemän kertaa. Vuonna 1938 Donald Budgesta tuli tosin ensimmäinen pelaaja, joka voitti kaikki neljä suurinta kilpailua yhden vuoden aikana, Grand Slamin sekä kuusi peräkkäistä suurta voittoa vuosina 1937 ja 1938.

Myöhemmin 1950-luvulla Budge ja muut saivat listalle Pancho Gonzalesin sekä Lew Hoadin. Budge jopa mainitsi, että Gonzales oli paras pelaaja koskaan. Vielä tämän jälkeenkin kun avoimet kilpailut alkoivat, ensin Rod Laver ja sen jälkeen Björn Borg sekä Pete Sampras olivat parhaimpien joukossa. Andre Agassi, ensimmäinen miespelaaja tenniksen historiassa, joka saavutti urallaan Golden Slamin kaksinpelissä, häntä kutsuttiin parhaaksi palauttajaksi koko pelin historiassa. Hän on ensimmäinen pelaaja joka voitti kilpailuja kaikilla pinnoilla, ja on monien kriitikoiden sekä fanien mielestä paras pelaaja kautta aikojen.

Roger Federer on tämän päivän seuraajien mukaan pelannut eniten pelejä modernissa tenniksessä. Hän on voittanut 17 Grand Slam-titteliä sekä kuusi maailmankiertueen finaalia, enemmän kuin yksikään toinen miespelaaja. Monet tennisexpertit, entiset pelaajat sekä fanit uskovat, että Federer on paras pelaaja koko tenniksen historiassa. Federerin pahin vastustaja Rafael Nadal on saanut myös tunnustusta, ja entiset pelaajat uskovatkin, että hänellä on rahkeita potentiaalisesti olla se maailman paras pelaaja koskaan. Hänet on jo valittu parhaaksi pelaajaksi savi kentillä.

Niin tai näin, jokaisella fanilla on aina omat suosikkinsa. Meidän suomalaisten sydämissä Niemisen Jarkolla on aina paikkansa. Voit lukea lisää tenniksestä ja sen historiasta sivultamme Tennis.