Tennis

Tennis on mailapeli, jota voidaan pelata yksin vastustajaa vastaan tai joukkueena kahtena pelaajana kahta vastaan. Jokainen pelaaja käyttää mailaa, jolla voi lyödä vihreää fleecesta ja muovista valmistettua palloa verkon yli vastustajan puolelle. Pelin tarkoituksena on lyödä pallo toiselle puolelle siten, että vastustaja ei pysty lyömään hyvää palautusta. Vastustaja joka ei pysty palauttamaan palloa ei saa pistettä, kun taas pallon lyönyt saa.

Tennis on olympialaji ja sitä pelataan kaikilla tasoilla ja kaikenikäiset. Peliä voi pelata jokainen, joka kykenee pitelemään mailaa, mukaan lukien pyörätuolipotilaat. Nykypäivän tenniksen juuret juontavat alun perin Birminghamiin, Englantiin, myöhään 1900-luvulle “nurmikko tenniksenä”. Sillä oli läheisiä yhtäläisyyksiä krokettiin ja petankkiin, mutta tenniksen säännöt ovat muuttuneetkin noista ajoista paljon. Tennistä pelaavat miljoonat eritasoiset pelaajat, ja se onkin suosittu katsojapeli. Tenniksessä on neljä supersuosittua Grand Slam-turnausta; Australia Open, French Open, Wimbledon sekä US Open.

Mitä tulee tennisvarusteisiin, aloittelijalle riittää hyvin vain maila sekä pallo. Mailaan sisältyy kuitenkin muutamia sääntöjä, jotka on hyvä ottaa huomioon jos meinaa pelata kilpatasolla. Lyöntialueen, joka on punottu naruista, tulee olla tasainen. Mailan kehysten tulee olla enintään 29 tuumaa pitkät ja 12.5 tuumaa leveät. Koko mailan tulee olla tietyn muotoinen, kokoinen ja painoinen, eikä siihen saa olla kiinnitettynä ylimääräisiä energialähteitä. Maila ei myöskään saa tarjota minkäänlaista kommunikaatiota, neuvoja tai vinkkejä pelaajalle.

Edistyneemmät pelaajat parantavat suoritustaan pienillä lisäyksillä varusteisiin. Esimerkiksi mailan käsiosaan on voitu lisätä hikeä imevä kangassuoja, tai kumimainen suojus parempaa otetta varten. Pelaajat usein käyttävät hikinauhoja ranteissaan pitääkseen kädet kuivina. Tennistä voi pelata myös monenlaisissa kengissä, erikoisemmissa tenniskengissä on leveät ja litteät nauhat ja tukevampi etuosa kuin normaaleissa lenkkareissa.