Tennis- ja sulkapallokentät

Tenniskenttä on suorakaiteen muotoinen alue, jossa on matala verkko venytettynä kentän yli keskellä. Samaa kenttää voidaan käyttää niin kaksinpeliin kuin paripeliinkin. Pohjamateriaalina on yleensä ruoho, savi, betoni tai synteettinen kankaan kaltainen materiaali. 

Kentän tulee aina olla 23,78 metriä pitkä sekä 10,97 metriä leveä. Suomesta löytyy monia tenniskenttiä ympäri maan, isompia ja pienempiä, edistyneelle pelaajalle sekä aloittelijalle. Jokaisen kaupungin nettisivuilta löytyy usein osio urheiluun, liikuntaan ja ulkoiluun, josta voi löytää yhteystiedot ja sijainnin sekä hintahaarukan. Usein kentiltä saa vuokrattua myös välineitä, kuten mailan ja pallon, mutta kengät ja pelivaatteet tulee olla omasta takaa. Myös tenniskerhoilta kannattaa tiedustella hyviä pelipaikkoja.

Sulkapallo kenttä on myös suorakaiteen muotoinen, ja jaettu keskeltä kahteen osaan verkolla. Kentät ovat yleensä merkattu sekä kaksinpelille että paripelille, vaikkakin sulkapallon säännöt sanovat että kenttä pitäisi olla vain kaksinpeliä varten. Paripelin kenttä on leveämpi kuin kaksinpelin, mutta molemmat ovat samanpituisia. Sulkapallo kentän on aina oltava 6,1 metriä leveä ja 13,4 metriä pitkä. Sulkapallo kenttiä Suomesta onkin sitten jo vahan hankalampaa löytää. Isoimmissa kaupungeissa kuten Helsingissä, Hämeenlinnassa, Turussa ja Jyväskylässä on useampia mahdollisuuksia, mutta pienillä paikkakunnilla ei juurikaan. Sulkapalloa voi onneksi pelata ilman kenttääkin, missä ja milloin vain. Esimerkiksi urheiluhallit ovat usein sopivia. Verkko vain keskelle, ja ei kun menoksi!