Asiat, jotka yhdistävät menestyneimpiä tenniksen pelaajia

Tennis on ollut maailman suosituimpia urheilulajeja jo 1800-luvulta lähtien. Tästä 50 miljoonan ihmisen harrastamasta lajista on noussut huipulle nimiä, jotka houkuttelevat sponsoreikseen maailman suurimpia yrityksiä. Vuosittain järjestettävät Grand Slam -ammattilaisturnaukset keräävät niin kentän laidalle kuin kotikatsomoihinkin lajin intohimoisia faneja.

Myös pienemmät maajoukkueturnaukset vetävät puoleensa katsojia ja sponsoreita ympäri maailman. Maailman parhaimmat tenniksen pelaajat ovat tiedostaneet, että jos huipulle mielii päästä, on panostettava myös omaan henkilöbrändiin. Tämä on johtanut siihen, että pelaajat kilpailevat huomiosta sponsoreiden parrasvaloissa. Tie sponsoroinnin huipulle ei ole aina kaikista helpoin, mutta ahkerimmat ja taitavimmat pelaajat palkitaan ruhtinaallisesti. Mitkä asiat yhdistävät näitä maailman parhaiten palkattuja sponsoroituja pelaajia?

Tenniksen huipulle sosiaalisen median avulla

Lähes poikkeuksetta jokainen menestynein tenniksen pelaaja on hyödyntänyt henkilöbrändin rakentamisessa sosiaalisen median voimaa. Ei ole siis ihme, että maailman parhaimmilla tenniksen pelaajilla on sosiaalisen median kanavissa jopa kymmeniä miljoonia seuraajia. Kärkipaikkaa seuraajien määrässä pitää espanjalainen tennislegenda Rafael Nadal, jonka edesottamuksia sosiaalisessa mediassa seuraa lähes 40 miljoonaa ihmistä! Hienosti perää pitävät myös Roger Federer 34 miljoonalla seuraajallaan ja Serena Williams 28 miljoonalla seuraajallaan. Erilaiset yritykset, kuten Axonprofil, luottavat somevaikuttajien voimaan. Yrityksistä Nike on ottanut monet tenniksen huippuammattilaiset siipiensä suojaan, joista yksi on Serena Williams. Sosiaalisen median diilit ovat huippu-urheilijoille hyödyllisiä – noin 55 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella myös Serena voi keskittyä urheiluun toimeentulon hankkimisen sijasta.

Millaiset urheilijat houkuttelevat yrityksiä sponsoreiksi?

On sanomattakin selvää, että menestyneimmät tenniksen pelaajat sosiaalisessa mediassa ovat myös maailman taitavimpia pelaajia. Ilman lahjakkuutta on siis turha haaveilla jättimäisistä sponsorisopimuksista. Kun maailman tasolle on päästy, alkaa tiukka neuvottelu parhaimmista sopimuksista. Rafael Nadal sai sponsorisopimuksen Niken kanssa jo vuonna 1994, mutta 24 vuoden yhteistyön jälkeen Nadal lopetti yhteistyön ja kirjoitti sopimuksen japanilaisen vaatemerkin, Uniqlo:n kanssa. Sopimuksen vaihto on varmasti ollut rahakas, mutta taustalla vaikuttavat myös urheilijan omat mieltymykset urheilijan tarpeiden muuttuessa. Yhtä lailla yritykset haluavat sponsoroida urheilijoita, jotka sopivat brändin mielikuvaan. Nuorekas ja dynaaminen Uniqlo sopii kuin nenä päähän vauhdikkaan Nadalin sponsoriksi. Yritykset haluavat löytää urheilijoista täydellisen matchin, joka saa myös seuraajat innostumaan brändin tuotteista.